About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

Terrorism, Piracy and Crime

Cross-border crime and international terrorism constitute a perceived as well as real challenge to our prosperity and well-being. Understanding how the roots and manifestations of crime and terrorism evolve over time is essential for being able to deal with the associated risks and threats.

Reports

Back to the Brink

Security

Why are Pivot States so Pivotal? The Role of Pivot States in Regional and Global Security

Global Trends
Security

Jihadistisch terroristische aanslagen in de EU, 2004-2011

Security

Issue Brief No. 9 Drugs, Crime and Terror: A thriving business

Security
More reports

Visual data

News

20 Apr 2016

IS verliest terrein en raakt in geldnood

Geen zweepslagen, maar een geldboete. Die opmerkelijke mogelijkheid biedt terreurgroep IS tegenwoordig. Niet uit medemenselijkheid, maar omdat het dringend geld nodig heeft. Al enige tijd verliest de terreurgroep gebied, en ook lopen de inkomsten uit de verkoop van olie terug. Betekent dit het begin van het einde van IS? Die conclusie is veel te voorbarig, zegt Sijbren de Jong in gesprek met RTL Z.
22 Mar 2016

Aanslagen in Brussel

DEN HAAG (ANP) - Er is zeer nadrukkelijk rekening gehouden met aanslagen in Brussel. Dat zegt Rob de Wijk, directeur van The Hague Centre for Strategic Studies en deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken. ,,De vraag was niet óf er een aanslag zou komen, maar wannéér.''
14 Mar 2016

Stop anderen de les te lezen over mensenrechten

COLUMN Voor wat hoort wat. Dat is het beginsel waarop het vluchtelingenakkoord met Turkije is gebaseerd. Iedereen die de oversteek naar Griekenland wil maken wordt teruggestuurd in ruil voor 6 miljard euro, uitzicht op visumvrij reizen, versnelling van de toetredingsonderhandelingen tot de EU en een luchtbrug voor Syrische vluchtelingen tussen Turkije en de Europese landen.
15 Feb 2016

Waarom zien Europeanen niet dat defensie best belangrijk is?

COLUMN Eigenlijk was het een bericht om te huilen. De Amerikanen verdrievoudigen hun defensieuitgaven ten behoeve van Europa. De uitgaven worden verhoogd van 789 miljoen dollar naar 3,4 miljard en er worden pantservoertuigen en 250 tanks naar Europa overgebracht. Waren dat niet de wapensystemen die Nederland verkocht, omdat er toch geen dreiging meer uit het Oosten kwam?
More news

Experts

Clients & partners

Capgemini Defence R&D Canada International Criminal Court Ministry of Defence Ministry of Security and Justice Ministry of the Interior and Kingdom Relations Municipality of The Hague Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Nederlands Forensisch Instituut NIDV Thales The Hague Institute for Global Justice The Hague Security Delta TNO