About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

Event

ICP Captains of Industry congres over de concurrentiekracht van Nederland

Op vrijdag 28 september organiseert het International Community Platform (ICP) een congres over de concurrentiekracht van Nederland. De Europese ruimtevaart organisatie ESA is gastheer en Rob de Wijk keynote spreker. Hoe staat Nederland ervoor en wat moet ons land doen om ons internationaal nog beter op de kaart te zetten? Hoe verbeteren we bijvoorbeeld het leefklimaat om het beste talent uit de wereld naar Nederland te halen…. En hier te houden?

De concurrentiekracht van Nederland is een actueler thema dan ooit. Ons land is terug in de Top 5, maar die positie is vluchtiger dan ooit op een wereldpodium dat hevig in beweging is. Er zal dus hard gewerkt moeten worden om die goede score te behouden of verbeteren. Fiscaliteit en immigratiebeleid zijn daarin belangrijk. Echter, onze bedrijven volgen steeds meer het internationale talent en die maken keuzes op basis van andere zaken als goede zorg, scholen, kinderopvang, huisvesting en carrièremogelijkheden voor de partner. Hieraan kan in het Topsectorenbeleid nog meer aandacht worden besteed.

Het International Community Platform (ICP) is een platform van internationale bedrijven en organisaties in de regio Zuid-Holland. Doel van het platform is het leefklimaat voor internationale werknemers en gezinnen te optimaliseren en daarmee het investeringsklimaat voor de werkgevers.


Downloads:

Download event PDF

Details

28 September 2012

Georganiseerd door ESA/ESTEC
Keplerlaan1, 2201 AZ Noordwijk

This event can be found in these programs:

Global Trends