About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

Latest news

News

3 February 2016

Aardobservaties bieden Den Haag kans op economische groei en werk

Dinsdag 2 februari opende de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven de tweede editie van ‘The Unmanned Systems Expo' (TUSExpo). Deze Europese vakbeurs en conferentie over drones en robots vindt van 2 tot en met 4 februari plaats in het World Forum in Den Haag. Tijdens de opening nam de wethouder het rapport ‘Aardobservatie op de kaart’ in ontvangst. Het rapport concludeert dat aardobservaties via satellieten, drones en andere sensoren kansen bieden voor de economie.

Read more

News

2 February 2016

Aardobservatie als sector met potentie voor Den Haag als stad van Recht, Vrede en Veiligheid

In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data en informatie enorm toegenomen en onontbeerlijk geworden voor vele toepassingen. Aardobservatie is één van de methodes om data te verzamelen. Zo kan bijvoorbeeld op veiligheidsgebied de beschikbaarheid van informatie een groot verschil maken in het voorkomen of mitigeren van bedreigingen van menselijke of natuurlijke aard.

Read more

Column

2 February 2016

Petropolitics 2.0

Down to $36 from its peak of $115 a barrel in June 2014, the oil price decline has rattled petrostates around the world. If oil prices remain depressed for long enough, Europe's eastern neighbourhood can quickly become an even more contentious place than it already is writes Sijbren de Jong in his new column for EUobserver.

Read more

Column

1 February 2016

In ruil voor beter bewaakte grenzen geven we dus welvaart op

COLUMN Binnen zes tot acht weken moet de immigratie naar Europa drastisch zijn verminderd, vindt EU-voorzitter Rutte. Dat lijkt me wat te optimistisch. Hoewel de Middellandse Zeeroute minder aantrekkelijk is geworden sinds de EU schepen van mensensmokkelaars mag vernietigen, werken de meeste maatregelen niet. .

Read more

More news

1 February 2016

Doe mij maar een hogere olieprijs

Column

26 January 2016

Economische malaise in Rusland

HCSS in the media

14 January 2016

Hoe groot is Islamitische Staat in Rusland?

HCSS in the media

7 January 2016

Nord Stream 2 is facing opposition from Naftogaz

HCSS in the media

5 January 2016

Gazprom gambles on Germany

News

5 January 2016

Weersta de lokroep van een rancunereferendum

HCSS in the media