About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

Amerikaanse olieproductie streeft Rusland voorbij. Wat betekent dit voor de wereld?

4 October 2013

Niet Rusland en Saoedi Arabië zijn de oliestaten van het moment, Amerika streeft ze uiteindelijk allemaal voorbij. Wat betekent dit voor ons en de machtsverhoudingen in de wereld?

Sijbren de Jong geeft in BNR een toelichting op de geopolitieke consequenties van de toename in Amerikaanse olie- en gas productie, en wat dit betekent voor Europa en de stabiliteit in haar energie producerende buurlanden. 

Beluister hier het fragment van BNR Nieuwsradio

Experts on this news

Strategic Analyst

Sijbren de Jong

Sijbren de Jong is Strategic Analyst at HCSS and Lecturer Geo-Economics at Leiden University, Campus The Hague. His expertise includes energy security and Europe’s relations with Russia, Central Asia and the Caspian Sea Region; Central and Eastern Europe and the Western Balkans.

View profile

Related news

Column

13 June 2016

Venezuela failliet door wanbeleid en oliedollar-infuus

Wie wil weten wat de gevolgen van lage olieprijzen zijn, moet naar Venezuela gaan. Inmiddels is de economische situatie daar zo dramatisch geworden dat het Amerikaanse bedrijf Haliburton niet langer zeker is van de kredietwaardigheid van zijn Venezolaanse klanten en daarom zijn activiteiten in dat land afbouwt.

Read more

HCSS in the media

12 November 2013

Toenadering VS en Iran in Genève

Iraanse nucleaire onderhandelingen, wat betekent dit voor de VS' relaties met Israël en Saoedi-Arabië? Sijbren de Jong geeft in BNR toelichting op de impact van de onderhandelingen in Geneve over het Iraanse nucleaire programma op de relaties tussen de VS en haar traditionele bondgenoten Israël en Saoedi-Arabië.

Read more

HCSS in the media

18 October 2013

Nederland-Ruslandjaar

De PvdA wil dat het Nederland-Ruslandjaar "on hold" wordt gezet. Dit in verband met alle relletjes die onlangs plaatsvonden tussen beide landen.

Read more

HCSS in the media

14 October 2013

Ondernemers lanceren schaduwkabinet

Nederland heeft vanaf dit weekend een heus schaduwkabinet. Drijvende kracht is ex-MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel die een ploeg van veertien ondernemers en entrepreneurs heeft samengesteld die een toekomstvisie op Nederland presenteren.

Read more

HCSS in the media

11 October 2013

Sijbren de Jong in Ukrainian Newspaper ‘Den’

Sijbren was interviewed by the Ukrainian newspaper 'Den' on the recent arrest of a Russian diplomat in the Netherlands and the impact this has on Dutch-Russian relations.

Read more

Column

11 October 2013

Strijd tegen terrorisme gaat nieuwe fase in

In Libië pakten de Amerikanen het Al-Kaida-kopstuk Al-Libi op. In Somalië mislukte een Amerikaanse poging om Al-Shabaab-leider Ikrimah op te pakken. Deze twee operaties maakten duidelijk dat zich in de strijd tegen het internationale terrorisme een stille revolutie voltrekt.

Read more

News

8 March 2013

Schaliegas Potentiële Doos van Pandora

Winning van schaliegas, en in toenemende mate schalieolie, maken de Verenigde Staten (VS) mogelijk tegen 2030 energieonafhankelijk.

Read more

News

7 March 2013

The European Phosphorus Platform.

One of Europe’s mayor challenges in the 21st century is the availability of the irreplaceable natural resource Phosphorus. Phosphorus is essential for our worldwide food security. It can and should be treated in more sustainable ways.

Read more

News

7 March 2013

Mansveld blij met ketenakkoord fosfaatkringloop

Den Haag – Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu noemt de resultaten van het Ketenakkoord Fosfaatkringloop tot nu toe veelbelovend.

Read more