About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

De Ochtend van 4

13 September 2013

Rob de Wijk is regelmatig te gast in het ochtendprogramma van Radio 4 om de dagbladen door te nemen. Donderdag 12 september was hij in de uitzending en sprak hij met Margriet Vroomans onder andere over Syrië.
De ochtend van 4

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

HCSS in the media

13 September 2013

Nieuwe kernbom Volkel: $25 miljoen stuk

De kernwapens in Volkel worden binnenkort vervangen door gloednieuwe atoombommen. Dat hebben de Amerikanen in stilte geregeld met de Nederlandse regering.

Read more

HCSS in the media

11 September 2013

Experts waarschuwen voor 'vleugellam' maken AIVD

De aangekondigde bezuinigingen op de AIVD kunnen de inlichtingen organisatie 'vleugellam' maken. Daarvoor waarschuwen experts woensdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Read more

Column

4 September 2013

Door militaire interventie zal de strijd in Syrië escaleren

Militaire actie tegen Syrië stort de wereld in een ongewis avontuur. Natuurlijk is de inzet van chemische wapens onaanvaardbaar. Het gebruik van deze massavernietigingswapens tegen burgers is in strijd met het Genocideverdrag en het Chemische Wapensverdrag. Bovendien roept het VN-beginsel van de responsibility to protect (R2P) de internationale gemeenschap op burgers te beschermen die uitgeroeid dreigen te worden.

Read more

HCSS in the media

28 August 2013

'Ingrijpen in Syrië mogelijk al binnen enkele dagen'

De Verenigde Staten hebben vier torpedobootjagers in de Middellandse Zee die doelen in Syrië kunnen bestoken. Groot-Brittannië werkt aan plannen voor militair ingrijpen in Syrië vanwege het gebruik van gifgas.

Read more