About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - News

Directeur Rob de Wijk van The Hague Security Delta mikt op innovatie

8 March 2013

Bestrijding cybercrime goudmijn voor Den Haag

Met de doelstelling om de huidige 1,5 miljard euro aan omzet binnen twaalf jaar te verdriedubbelen ligt de lat hoog voor het veiligheidsnetwerk The Hague Security Delta (HSD). Maar volgens directeur Rob de Wijk van het samenwerkingsverband is hier sprake van een groeimarkt. ‘Er bestaat in Nederland een ontzettend groot gebrek aan bruikbare kennis en expertise als het gaat om cybercrime.’ Het eerste HSD-innovatiehuis opent binnenkort zijn deuren.
Het artikel is hier te lezen.

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

News

31 January 2014

Minister Opstelten opent de HSD Campus

Op 13 februari 2014 wordt de HSD Campus, het nieuwe innovatiecentrum voor het Nederlandse veiligheidscluster, officieel geopend.

De HSD Campus is het innovatiecentrum van het Nederlandse veiligheidscluster, met living labs, ontmoetings- en opleidingsfaciliteiten, flexibele kantoor- en vergaderruimtes.

Read more

HCSS in the media

8 April 2013

Noord-Korea dreigt met nucleaire bommen

Rob de Wijk geeft een reactie op het fenomeen afschrikking aan de hand van de situatie in Noord-Korea dat met nucleaire bommen dreigt. Wanneer werkt een afschrikkingbeleid wel en wanneer niet?

Read more

HCSS in the media

27 March 2013

'AIVD verliest jihadisten uit het oog'

De AIVD dreigt Nederlandse jihadisten die terugkeren uit Syrië uit het oog te verliezen. Dat zegt defensiespecialist Rob de Wijk. Door de bezuinigingen is er straks niet genoeg personeel om de polderjihadisten goed in de gaten te houden.

Read more

News

15 March 2013

The Hague Security Delta kan op steeds meer belangstelling vanuit het buitenland rekenen.

Het Haagse veiligheidscluster The Hague Security Delta fungeert als ideaal platform voor partijen die starten op de Europese markt. Het Chinese bedrijf Techshino opende op 12 maart jl. haar deuren in Den Haag.

Read more

News

21 February 2013

Internationale rubberschaarste.

Autobanden gemaakt van paardenbloemen. Volgens Vredestein vormt de paardenbloem zelfs de toekomstige redding voor dreigende internationale rubberschaarste. Nu blijkt de bloem juist heel nuttig.

Read more

News

20 February 2013

Prof. dr. Rob de Wijk naar Campus Den Haag

Rob de Wijk zal per 1 maart 2013 als hoogleraar ‘International Relations & Security’ bij de Campus Den Haag werkzaam zijn. Hij gaat samen met prof. Mr. Jaap de Hoop Scheffer werken in het op te starten Center for International Relations & Security Issues in Den Haag.

Read more

News

15 February 2013

De toekomstige Nederlandse Krijgsmacht

Er staat veel goeds in, maar het is een „merkwaardig rapport”. Veiligheidsdeskundige Rob de Wijk mist nogal wat in het document van het Instituut Clingendael over de toekomstige Nederlandse krijgsmacht. Hij vindt het advies aan het ministerie van Defensie „te politiek”.

Read more

This article can be found in these programs:

Security

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

20 October 2016

Planetary Security Monitor

18 October 2016

Geopolitieke spanning rond Mosul

Security