About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - News

'Geheime dienst AIVD wordt gedecimeerd'

23 April 2013

Nederland doekt zijn internationale spionagenetwerken grotendeels op. Dat voorziet althans AIVD-watcher Roger Vleugels.

"De AIVD staat internationaal uistekend bekend en behoort tot de kerngroepen onder de inlichtingendiensten". ''Helaas is de rol van de AIVD door opeenvolgende kabinetten reeds gemarginaliseerd. Straks wordt de AIVD door het schrappen van het budget zelfs gedecimeerd."

Het hele artikel op Nu.nl is hier te lezen.

Het interview met BNR is hier te beluisteren.

Het artikel op Independent european Dutch express is hier te lezen.

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

Column

1 November 2013

Privacydebat is nuttig, maar Snowdens actie deugt niet

Bondskanselier Merkel mocht zich vanaf 2002 op opmerkelijke belangstelling van de NSA verheugen. En met haar tientallen andere leiders. Blijkbaar waren de Amerikanen op zoek naar informatie die ze zonodig via taps van bevriende regeringsleiders dachten te vinden.

Read more

Column

6 May 2013

“De PvdA is dus voorwaardelijk akkoord met schaliegas”

De PvdA is dus voorwaardelijk akkoord met de winning van schaliegas. Eerst moet een rapport van het ministerie van Economische Zaken worden afgewacht, dat moet uitwijzen of de winning schoon en veilig kan gebeuren. Als dat het geval is, zal het besluit tot proefboringen met een positief advies aan de leden worden voorgelegd, aldus PvdA-Kamerlid Jan Vos.

Read more

HCSS in the media

22 April 2013

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken vergaderen vandaag over de versoepeling van het olie embargo voor Syrië

Het versoepelen van het embargo zou de rebellen helpen in hun strijd tegen Assad. Het interview met Rob de Wijk is hier te beluisteren.

Read more

Column

12 April 2013

De storingen bij ING drukken mensen met de neus op de feiten

In een eerste reconstructie van de problemen bij ING vroeg NRC Handelsblad zich af hoe een 'ervaren bank toch zo kan blunderen'. ING zou fouten hebben gemaakt 'in de weergave van de saldo's en 'de mogelijkheid dat het ging om 'een Ddos-aanval lijkt onzinnig'.

Read more

HCSS in the media

10 April 2013

Moeten buitenlanders nu reeds weg uit Zuid-Korea

Noord-Korea waarschuwt buitenlanders in Zuid-Korea en raadt hen aan om te evacueren. Rob de Wijk geeft in Editie NL een toelichting hierop.

Read more