About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

'Ingrijpen in Syrië mogelijk al binnen enkele dagen'

28 August 2013

De Verenigde Staten hebben vier torpedobootjagers in de Middellandse Zee die doelen in Syrië kunnen bestoken. Groot-Brittannië werkt aan plannen voor militair ingrijpen in Syrië vanwege het gebruik van gifgas.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius zei donderdag, wanneer de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geen besluit kan nemen over de vermeende aanvallen met chemische wapens in Syrië, dan moeten die op een andere manier genomen worden. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) blijft voorlopig tegen militair ingrijpen in Syrië.

Rob de Wijk bij RTL Nieuws

Bekijk/beluister ook de volgende fragmenten:

Volkskrant

Radio4

Radio 1, Goede morgen Nederland

1Vandaag

NOS, het oog

BNR Nieuwsradio

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

HCSS in the media

13 September 2013

De Ochtend van 4

Rob de Wijk is regelmatig te gast in het ochtendprogramma van Radio 4 om de dagbladen door te nemen. Donderdag 12 september was hij in de uitzending en sprak hij met Margriet Vroomans onder andere over Syrië.

Read more

HCSS in the media

10 September 2013

'Russisch plan technisch moeilijk, wel een vondst'

Het Russische plan om de chemische wapens van het regime Assad in Syrië onder toezicht te stellen is een vondst maar in de praktijk wellicht moeilijker uitvoerbaar. Dat stelt Rob de Wijk van het Centrum voor Strategische Studies.

Read more

HCSS in the media

28 August 2013

Snel militair ingrijpen in Syrië komt steeds dichterbij

Het Amerikaanse leger staat klaar om in te grijpen. Point of no return is nu overschreden. Gedacht wordt aan mogelijke raketaanvallen.

Read more

HCSS in the media

27 August 2013

'Scenario's voor militair ingrijpen Syrië liggen al klaar'

5 dagen na de gifgasaanvallen in Syrië hebben inspecteurs van de Verenigde Naties het gebied bezocht, ze doen onderzoek naar de toedracht van de aanval die vele honderden mensen het leven kostte.

De Syrische regering gaf gisteren pas toestemming om ter plekke onderzoek te doen na druk van Rusland, een van de bondgenoten van president Assad.

Read more

HCSS in the media

27 August 2013

Gifgasaanval: ‘Het is politiek Russische roulette in Syrië’

De internationale gemeenschap zit in een spagaat. Bij militair ingrijpen in Syrië is het gevaar groot dat het conflict overslaat naar andere landen in de regio. Maar het gebruik van chemische wapens kan niet zonder gevolgen blijven.

Read more

HCSS in the media

26 August 2013

Wat hebben we aan de VN-veiligheidsraad

De VN Veiligheidsraad doet niets aan Syrië, er komt geen onderzoek naar de vermeende gifgasaanval, geen revolutie, niets. Zelfs de baas van de VN Ban Ki Moon is daar verbaasd over.

Read more

HCSS in the media

23 August 2013

Geen onderzoek VN naar 'gifgasaanval' Syrië

De VN veiligheidsraad gaat geen onderzoek doen naar de aanval in Syrië eerder deze week waarbij - mogelijk door gifgas - meer dan duizend mensen de dood hebben gevonden.

Read more

This article can be found in these programs:

Security

26 October 2016

The Kremlin’s money problems

25 October 2016

Turkish Stream deal signed - but obstacles remain

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

Security