About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

Nederland-Ruslandjaar

18 October 2013

De PvdA wil dat het Nederland-Ruslandjaar "on hold" wordt gezet. Dit in verband met alle relletjes die onlangs plaatsvonden tussen beide landen.

Nederland en Rusland vieren in 2013 "de brede en langdurige samenwerking en de intentie van beide landen om ook in de toekomst te werken aan innovatief partnerschap".

Op 16 oktober werd bekend dat twee onbekenden een Nederlandse diplomaat in Moskou hebben mishandeld. Eerder was er ophef over de Russische diplomaat Borodin in Den Haag en de opsluiting van (Nederlandse) Greenpeace-activisten door Rusland.  Is dit aanleiding voor Nederland om te stoppen met het Nederland-Ruslandjaar?

Rob de Wijk sprak hierover met PowNews.
Bekijk hier het fragment.

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

HCSS in the media

30 October 2013

Sijbren de Jong in Ukrainian Newspaper ‘Den’

Sijbren was interviewed by the Ukrainian newspaper 'Den' on the lawsuit between the Netherlands and the Russian state involving the Greenepeace ship ‘Arctic Sunrise’.

Read more

News

21 October 2013

HSD and partners Riscure, TNO, TU/e on National Television

The Hague Security Delta, Eindhoven University of Technology, TNO and Riscure were interviewed about the growth of jobs in cyber security, cyber education, HSD ambitions, and more.

Read more

Column

18 October 2013

Mishandeling diplomaat kan opmaat van oplossing zijn

Het vervelende van een opgeheven vingertje is dat je zelf het goede voorbeeld moet geven. Dat wil helaas steeds minder goed lukken.

Read more

HCSS in the media

14 October 2013

Ondernemers lanceren schaduwkabinet

Nederland heeft vanaf dit weekend een heus schaduwkabinet. Drijvende kracht is ex-MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel die een ploeg van veertien ondernemers en entrepreneurs heeft samengesteld die een toekomstvisie op Nederland presenteren.

Read more

Column

4 October 2013

Nederland wordt een onbeduidend landje, en dat kost ons geld

Dat Nederland naar binnen gericht raakt is een feit. Maar wat de relatie tussen dit feit, economische groei en veiligheid is, is minder duidelijk. Zo stelde PVV-kamerlid De Roon deze week de terechte vraag of het uitmaakt of Nederland wel of niet deelneemt aan militaire missies.

Read more

HCSS in the media

4 October 2013

Amerikaanse olieproductie streeft Rusland voorbij. Wat betekent dit voor de wereld?

Niet Rusland en Saoedi Arabië zijn de oliestaten van het moment, Amerika streeft ze uiteindelijk allemaal voorbij. Wat betekent dit voor ons en de machtsverhoudingen in de wereld?

Read more

This article can be found in these programs:

Global Trends

13 October 2016

Bureau buitenland: botsing met Rusland

11 October 2016

OPEC-akkoord historisch, maar niet onverwacht

11 October 2016

Eigen gang gaan, kan niet straffeloos

Global Trends