About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

Ondernemers lanceren schaduwkabinet

14 October 2013

Nederland heeft vanaf dit weekend een heus schaduwkabinet. Drijvende kracht is ex-MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel die een ploeg van veertien ondernemers en entrepreneurs heeft samengesteld die een toekomstvisie op Nederland presenteren.

Hans Biesheuvel presenteert zijn schaduwkabinet zaterdag samen met zijn 'ministers' Peter Paul de Vries en Jacqueline Zuidweg exclusief in een groot interview in De Telegraaf, met daarbij ook de 'officiële' bordesfoto van zijn veertien leden tellende ministersploeg.

Het hele artikel is hier te lezen.

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

News

13 March 2014

Het schaduwkabinet in gesprek met minister Kamp over de Groeiagenda

Het schaduwkabinet sprak op 7 maart jl. met minister Kamp over de Groeiagenda met een aantal schaduwministers.

Read more

News

21 October 2013

HSD and partners Riscure, TNO, TU/e on National Television

The Hague Security Delta, Eindhoven University of Technology, TNO and Riscure were interviewed about the growth of jobs in cyber security, cyber education, HSD ambitions, and more.

Read more

Column

18 October 2013

Mishandeling diplomaat kan opmaat van oplossing zijn

Het vervelende van een opgeheven vingertje is dat je zelf het goede voorbeeld moet geven. Dat wil helaas steeds minder goed lukken.

Read more

HCSS in the media

18 October 2013

Nederland-Ruslandjaar

De PvdA wil dat het Nederland-Ruslandjaar "on hold" wordt gezet. Dit in verband met alle relletjes die onlangs plaatsvonden tussen beide landen.

Read more

HCSS in the media

15 October 2013

Promovendus: “Nederland moet investeren in energieopslag”

De Nederlandse overheid en bedrijven moeten meer gaan investeren in slimme energienetten en slimme batterijen. Hiermee kunnen ook ‘Duitse problemen’ op weg naar 16 procent duurzame energie in 2023 voorkomen worden.

Read more

Column

11 October 2013

Strijd tegen terrorisme gaat nieuwe fase in

In Libië pakten de Amerikanen het Al-Kaida-kopstuk Al-Libi op. In Somalië mislukte een Amerikaanse poging om Al-Shabaab-leider Ikrimah op te pakken. Deze twee operaties maakten duidelijk dat zich in de strijd tegen het internationale terrorisme een stille revolutie voltrekt.

Read more

Column

4 October 2013

Nederland wordt een onbeduidend landje, en dat kost ons geld

Dat Nederland naar binnen gericht raakt is een feit. Maar wat de relatie tussen dit feit, economische groei en veiligheid is, is minder duidelijk. Zo stelde PVV-kamerlid De Roon deze week de terechte vraag of het uitmaakt of Nederland wel of niet deelneemt aan militaire missies.

Read more

HCSS in the media

4 October 2013

Amerikaanse olieproductie streeft Rusland voorbij. Wat betekent dit voor de wereld?

Niet Rusland en Saoedi Arabië zijn de oliestaten van het moment, Amerika streeft ze uiteindelijk allemaal voorbij. Wat betekent dit voor ons en de machtsverhoudingen in de wereld?

Read more

This article can be found in these programs:

Security

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

20 October 2016

Planetary Security Monitor

18 October 2016

Geopolitieke spanning rond Mosul

Security