About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - News

Prof. dr. Rob de Wijk naar Campus Den Haag

20 February 2013

Rob de Wijk zal per 1 maart 2013 als hoogleraar ‘International Relations & Security’ bij de Campus Den Haag werkzaam zijn. Hij gaat samen met prof. Mr. Jaap de Hoop Scheffer werken in het op te starten Center for International Relations & Security Issues in Den Haag.

Meer informatie hierover treft u via deze link.

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

News

8 March 2013

Directeur Rob de Wijk van The Hague Security Delta mikt op innovatie

Met de doelstelling om de huidige 1,5 miljard euro aan omzet binnen twaalf jaar te verdriedubbelen ligt de lat hoog voor het veiligheidsnetwerk The Hague Security Delta (HSD). Maar volgens directeur Rob de Wijk van het samenwerkingsverband is hier sprake van een groeimarkt

Read more

HCSS in the media

4 March 2013

Proefboringen naar Schaliegas in Nederland.

De proefboringen naar Schaliegas in Flevoland stuit op veel weerstand. Rob de Wijk geeft in EenVandaag een reactie hierop.

Read more

Column

22 February 2013

Het debat over de toekomst van Europa is nauwelijks gevoerd

Tijdens zijn 'troonrede', vorig jaar september, riep voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Unie op tot een wijziging van het verdrag van de EU om een federatie van natiestaten mogelijk te maken. Hij leek een bond van samenwerkende soevereine staten voor te stellen die hun zelfstandigheid behouden, maar op een aantal gebieden hun soevereiniteit opgeven.

Read more

News

21 February 2013

Internationale rubberschaarste.

Autobanden gemaakt van paardenbloemen. Volgens Vredestein vormt de paardenbloem zelfs de toekomstige redding voor dreigende internationale rubberschaarste. Nu blijkt de bloem juist heel nuttig.

Read more

This article can be found in these programs:

Security

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

20 October 2016

Planetary Security Monitor

18 October 2016

Geopolitieke spanning rond Mosul

Security