About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

'Scenario's voor militair ingrijpen Syrië liggen al klaar'

27 August 2013

5 dagen na de gifgasaanvallen in Syrië hebben inspecteurs van de Verenigde Naties het gebied bezocht, ze doen onderzoek naar de toedracht van de aanval die vele honderden mensen het leven kostte. De Syrische regering gaf gisteren pas toestemming om ter plekke onderzoek te doen na druk van Rusland, een van de bondgenoten van president Assad

Rob de Wijk in RTL Nieuws

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Related news

HCSS in the media

31 January 2014

BNR Verstand van Zaken: Oekraïne

Amerika staat op het punt om met sancties te komen tegen de Oekraïne. Rob de Wijk en Mark Janssen praten hierover in het BNR programma: Verstand van Zaken.

Read more

HCSS in the media

28 August 2013

Snel militair ingrijpen in Syrië komt steeds dichterbij

Het Amerikaanse leger staat klaar om in te grijpen. Point of no return is nu overschreden. Gedacht wordt aan mogelijke raketaanvallen.

Read more

HCSS in the media

28 August 2013

'Ingrijpen in Syrië mogelijk al binnen enkele dagen'

De Verenigde Staten hebben vier torpedobootjagers in de Middellandse Zee die doelen in Syrië kunnen bestoken. Groot-Brittannië werkt aan plannen voor militair ingrijpen in Syrië vanwege het gebruik van gifgas.

Read more

HCSS in the media

27 August 2013

Gifgasaanval: ‘Het is politiek Russische roulette in Syrië’

De internationale gemeenschap zit in een spagaat. Bij militair ingrijpen in Syrië is het gevaar groot dat het conflict overslaat naar andere landen in de regio. Maar het gebruik van chemische wapens kan niet zonder gevolgen blijven.

Read more

HCSS in the media

26 August 2013

Wat hebben we aan de VN-veiligheidsraad

De VN Veiligheidsraad doet niets aan Syrië, er komt geen onderzoek naar de vermeende gifgasaanval, geen revolutie, niets. Zelfs de baas van de VN Ban Ki Moon is daar verbaasd over.

Read more

HCSS in the media

23 August 2013

Geen onderzoek VN naar 'gifgasaanval' Syrië

De VN veiligheidsraad gaat geen onderzoek doen naar de aanval in Syrië eerder deze week waarbij - mogelijk door gifgas - meer dan duizend mensen de dood hebben gevonden.

Read more

This article can be found in these programs:

Security

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

20 October 2016

Planetary Security Monitor

18 October 2016

Geopolitieke spanning rond Mosul

Security