About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - News

The Hague Security Delta kan op steeds meer belangstelling vanuit het buitenland rekenen.

15 March 2013

Het Haagse veiligheidscluster The Hague Security Delta fungeert als ideaal platform voor partijen die starten op de Europese markt. Het Chinese bedrijf Techshino opende op 12 maart jl. haar deuren in Den Haag. Techshino Europe Technology B.V. is actief in biometrische identificatie en data security en is een aanwinst voor The Hague Security Delta (HSD), het internationale veiligheidscluster in de Haagse regio. Dit bleek gisteren uit de bedrijfspresentatie tijdens de openingsceremonie in het European Simulation and Validation Center in Den Haag.

Techshino ontwikkelt toepassingen voor identificatiemethodes gebaseerd op vingerafdrukken, gezichtsherkenning en irisscans. Het bedrijf is afkomstig uit Beijing en behoort in China tot de top 10 in hun werkveld. Techshino gaat zich vestigen in het Border Security Innovation Center (BIC) op de Johan van Oldenbarneveltlaan in Den Haag. Naast in Nederland is Techshino binnen Europa actief in Zweden. De keuze voor een Europees hoofdkantoor in Den Haag kwam tot stand na bemiddeling van de WestHolland Foreign Investment Agency en de Netherlands Foreign Investment Agency. Op termijn zal Techshino 15 mensen in dienst hebben.

Via de Download button rechts op deze pagina kunt u het persbericht downloaden.

Meer informatie over The Hague Security Delta leest u hier.
http://www.thehaguesecuritydelta.com/milestone.html

Experts on this news

Director

Rob de Wijk

Rob de Wijk is the founder and non-executive director of HCSS. He studied Contemporary History and International Relations in Groningen, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.

View profile

Deputy Director, Market and Operations

Michel Rademaker

Michel Rademaker is a senior policy analyst and deputy director of HCSS. He has a degree in Transport and Logistics, obtained at the University of Tilburg.

View profile

Related news

News

22 November 2013

Governance on intelligence: issues that play a role

The intelligence landscape evolves with the spread of electronic communications and networks, surveillance technologies, abundance of open source data, and private actors undertaking intelligence activities.

Read more

Column

1 November 2013

Privacydebat is nuttig, maar Snowdens actie deugt niet

Bondskanselier Merkel mocht zich vanaf 2002 op opmerkelijke belangstelling van de NSA verheugen. En met haar tientallen andere leiders. Blijkbaar waren de Amerikanen op zoek naar informatie die ze zonodig via taps van bevriende regeringsleiders dachten te vinden.

Read more

HCSS in the media

10 April 2013

Moeten buitenlanders nu reeds weg uit Zuid-Korea

Noord-Korea waarschuwt buitenlanders in Zuid-Korea en raadt hen aan om te evacueren. Rob de Wijk geeft in Editie NL een toelichting hierop.

Read more

HCSS in the media

8 April 2013

Noord-Korea dreigt met nucleaire bommen

Rob de Wijk geeft een reactie op het fenomeen afschrikking aan de hand van de situatie in Noord-Korea dat met nucleaire bommen dreigt. Wanneer werkt een afschrikkingbeleid wel en wanneer niet?

Read more

HCSS in the media

27 March 2013

'AIVD verliest jihadisten uit het oog'

De AIVD dreigt Nederlandse jihadisten die terugkeren uit Syrië uit het oog te verliezen. Dat zegt defensiespecialist Rob de Wijk. Door de bezuinigingen is er straks niet genoeg personeel om de polderjihadisten goed in de gaten te houden.

Read more

News

8 March 2013

Directeur Rob de Wijk van The Hague Security Delta mikt op innovatie

Met de doelstelling om de huidige 1,5 miljard euro aan omzet binnen twaalf jaar te verdriedubbelen ligt de lat hoog voor het veiligheidsnetwerk The Hague Security Delta (HSD). Maar volgens directeur Rob de Wijk van het samenwerkingsverband is hier sprake van een groeimarkt

Read more

News

7 March 2013

Multimedia wedstrijd: Secure Your Future

Ben jij als startende ondernemer of student gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen in nieuwe media, zoals app’s, (serious) games en websites?

Read more

News

16 January 2013

The Hague becomes incubator for top-level security research

The Hague, the international capital of Peace & Justice, also aims to become the European capital of Security. Rob de Wijk, director of The Hague Security Delta, talks about the initiatives and progress in the Den Haag Centraal newspaper.

Read more

Downloads:

Download news PDF

This article can be found in these programs:

Security

21 October 2016

Russian Hackers Evolve to Serve the Kremlin

20 October 2016

Planetary Security Monitor

18 October 2016

Geopolitieke spanning rond Mosul

Security