About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

News - HCSS in the media

Wat hebben we aan de VN-veiligheidsraad

26 August 2013

De VN Veiligheidsraad doet niets aan Syrië, er komt geen onderzoek naar de vermeende gifgasaanval, geen revolutie, niets. Zelfs de baas van de VN Ban Ki Moon is daar verbaasd over.

F. van Kappen sprak hierover met  Editie NL

Experts on this news

Advisory Board

F.E. van Kappen

Senator van Kappen was born in 1941 in Semarang, the former Dutch East Indies (Indonesia). He is married and has two sons. In 1964 he graduated from the Naval Academy in Den Helder and was commissioned as a 2nd Lieutenant in the Royal Netherlands Marine Corps.

View profile

Related news

HCSS in the media

28 August 2013

'Ingrijpen in Syrië mogelijk al binnen enkele dagen'

De Verenigde Staten hebben vier torpedobootjagers in de Middellandse Zee die doelen in Syrië kunnen bestoken. Groot-Brittannië werkt aan plannen voor militair ingrijpen in Syrië vanwege het gebruik van gifgas.

Read more

HCSS in the media

27 August 2013

'Scenario's voor militair ingrijpen Syrië liggen al klaar'

5 dagen na de gifgasaanvallen in Syrië hebben inspecteurs van de Verenigde Naties het gebied bezocht, ze doen onderzoek naar de toedracht van de aanval die vele honderden mensen het leven kostte.

De Syrische regering gaf gisteren pas toestemming om ter plekke onderzoek te doen na druk van Rusland, een van de bondgenoten van president Assad.

Read more

HCSS in the media

27 August 2013

Gifgasaanval: ‘Het is politiek Russische roulette in Syrië’

De internationale gemeenschap zit in een spagaat. Bij militair ingrijpen in Syrië is het gevaar groot dat het conflict overslaat naar andere landen in de regio. Maar het gebruik van chemische wapens kan niet zonder gevolgen blijven.

Read more

HCSS in the media

23 August 2013

Geen onderzoek VN naar 'gifgasaanval' Syrië

De VN veiligheidsraad gaat geen onderzoek doen naar de aanval in Syrië eerder deze week waarbij - mogelijk door gifgas - meer dan duizend mensen de dood hebben gevonden.

Read more