About News Products & services Clients & partners Jobs Contact Experts

Report

Op weg naar een Grondstoffenstrategie

11 October 2011

Beleidsaanbevelingen 
(Abstract)

Het doel van deze quick scan is om inzicht te verschaffen in de verschillende facetten die spelen rond de leveringszekerheid van biotische en abiotische grondstoffen en de mogelijkheden van Nederland om daarmee om te gaan. Het doel van de quick scan is niet om uitputtend te zijn op alle fronten. In deze studie wordt een visie ontwikkeld op biotische en abiotische grondstoffen. Deze visie mondt uit in de aanbeveling dat Nederland een eigen grondstoffenstrategie dient te ontwikkelen.

Nederland heeft geen grondstoffenstrategie. Een grondstoffenstrategie wordt wenselijk geacht vanwege de directe effecten van grondstoffenonzekerheid op de Nederlandse economie, maar nog meer vanwege de indirecte effecten van het veranderende krachtenveld rond grondstoffen op de internationale politieke en economische verhoudingen.

For the complete Report please see the PDF attachment on the right.

Press ReleaseExperts on this report

Deputy Director, Market and Operations

Michel Rademaker

Michel Rademaker is a senior policy analyst and deputy director of HCSS. He has a degree in Transport and Logistics, obtained at the University of Tilburg.

View profile

Strategic Analyst

Marjolein de Ridder

Marjolein de Ridder is a strategic analyst at HCSS. She holds a degree in Political Science from the University of Leuven and a Master’s degree in International Relations and Diplomacy from Leiden University and the Clingendael Institute.