Security

News

HCSS in the media

9 February 2016

Sociale onrust ligt op de loer in Rusland

Rusland verkeert in een economische crisis. Nu de olieprijs laag is, krijgt Rusland de begroting niet sluitend. En daarnaast zijn er ook de westerse sancties die pijn doen; vanwege Ruslands annexatie van de Krim mogen westerse bedrijven en banken geen zaken meer doen met Rusland. En dat doet pijn. Wat betekent dit voor de gewone Rus en de positie van President Poetin? De Russische regering wentelt de economische problematiek af op het eigen volk zegt Sijbren de Jong in gesprek met Een Vandaag.

Read more

Column

8 February 2016

Volgende recessie kan genadeklap worden

COLUMN Binnen dit en een jaar tuimelt de wereld in een economische recessie. Ik ben er bijna zeker van. Minder zeker zijn de politieke gevolgen. Na de crisis van 2009 bleef de politieke weerslag bescheiden. De concurrentie tussen de landen nam toe, maar ze bleven praten en wijdverbreid protectionisme werd vermeden. Die verwezenlijking sterkt optimisten in hun geloof dat een volgende crisis het onevenwicht in de wereldeconomie zal wegwerken en het pad effenen voor nieuwe hoogdagen van de globalisering. Mij lijkt het helaas aannemelijker dat een nieuwe crisis zal leiden tot een nog hardere machtspolitiek – economisch en militair.

Read more

HCSS in the media

8 February 2016

Obama wil oliebelasting invoeren

Obama wil een oliebelasting invoeren van 10 dollar per vat, om zo het gebruik van fossiele brandstof te ontmoedigen. En met de opbrengst duurzame projecten te financieren. Gegeven de timing lijkt het eerder een poging om een signaal af te geven aan zijn opvolger, dan om dit daadwerkelijk door te drukken zegt Sijbren de Jong in gesprek met RTL Z.

Read more

News

3 February 2016

Aardobservaties bieden Den Haag kans op economische groei en werk

Dinsdag 2 februari opende de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven de tweede editie van ‘The Unmanned Systems Expo' (TUSExpo). Deze Europese vakbeurs en conferentie over drones en robots vindt van 2 tot en met 4 februari plaats in het World Forum in Den Haag. Tijdens de opening nam de wethouder het rapport ‘Aardobservatie op de kaart’ in ontvangst. Het rapport concludeert dat aardobservaties via satellieten, drones en andere sensoren kansen bieden voor de economie.

Read more

More news

2 February 2016

Petropolitics 2.0

Column

1 February 2016

Doe mij maar een hogere olieprijs

Column

26 January 2016

Economische malaise in Rusland

HCSS in the media

14 January 2016

Hoe groot is Islamitische Staat in Rusland?

HCSS in the media

7 January 2016

Nord Stream 2 is facing opposition from Naftogaz

HCSS in the media