Podcast

Nieuw op BNR: De Strateeg

February 24th 2020 - 13:00
De Strateeg

NIEUW OP BNR: DE STRATEEG!

De wereld om ons heen verandert in een razend tempo, soms zonder dat we het zelf doorhebben. Alles is volop in beweging: technologische ontwikkeling, een nieuwe wereldorde, klimaatverandering, ga zo maar door. Hoe moeten we in Nederland inspelen op die snelle veranderingen en welke impact heeft het op ons dagelijkse leven? Dat gaat Paul van Liempt vanaf aanstaande zondag 1 maart bespreken in De Strateeg, een nieuwe podcast van BNR in samenwerking met het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Robotica en autonome systemen

In het eerste vierluik van De Strateeg hebben we het over robotica en autonome systemen. Systemen die zonder menselijk handelen beslissingen kunnen nemen. Voorstanders vinden het een belangrijke technologische ontwikkeling, maar het roept ook weerstand op. In deze serie scheiden wij feit van fabel, kijken we naar de toekomst en het belangrijkste: We onderzoeken wat het allemaal betekent voor jou en mij.

De eerste aflevering van De Strateeg luister je zondag 1 maart, via de BNR App, bnr.nl/destrateeg, SpotifyApple Podcasts of je eigen podcastapp.

De Strateeg: Een podcast over wereldwijde trends en de impact daarvan op mens, bedrijf, geopolitieke verhoudingen en overheid.

Luister aflevering 1 hier terug: “Ethisch zijn, of blijven leven?

Luister aflevering 2 hier terug: “Oorlog in de toekomst, doet de mens nog mee?

Luister aflevering 3 hier terug: "Je gezondheid, of je rechten?"

Patrick Willemsen is the Communications Officer of HCSS, in charge of all communication, PR, publications, social media and press contacts, as well as special projects such as the BNR podcast De Strateeg.